Kraak de kist van Bisschop de Vet

Kraak de kist van Bisschop de Vet is een interactief spel door Gilze waarbij je als groep of als individu op pad gaat om te achterhalen welke cijfercombinaties er nodig zijn om de kist van Bisschop de Vet te kunnen openen en de inhoud te kunnen bemachtigen.

Verhaallijn

10 oktober 2018. Tijdens de verbouwing van het voormalig Witgele kruisgebouw werd tijdens het breken van de oude vloeren een verborgen ruimte ontdekt. Hierin werden archieven en persoonlijke dagboeken gevonden van Gerardus Henricus de Vet, de vroegere zevende rooms-katholiek bisschop van het Bisdom Breda. Toen de ruimte werd leeggehaald werd er achterin de ruimte een bijzondere kist gevonden. Deze kist, verzegeld met 14 sloten, is tot op de dag van vandaag nog niet geopend geweest… weet jij de kist te openen?

Ontvangst

Het spel start bij De Huyskamer in Gilze. Hier begint iedereen met één drankje en een digitale introductie over het spel. Ons team helpt je graag bij eventuele vragen. Hierna gaan jullie op pad om zo snel mogelijk tot de juiste cijfercombinatie te komen om de kist te kraken!

Hoe kom je aan de juiste cijfercombinaties?

Tussen de gevonden archieven van Bisschop de Vet zat een drietal documenten;

  1. Een oude kaart van Gilze met markers
  2. Een perkament met een uitgeschreven route door het dorp
  3. Een perkament met historische vraagstukken

Door deze route bewandelen en alle drie de documenten te combineren lukt het jou wellicht om te kist te kraken?

Kraak de kist

Aan het einde komen alle teams/personen terug bij De Huyskamer. Het winnende team is het team/de persoon welke aan het eind van het spel de kist als eerste heeft kunnen openen!

12
50
  • Twee consumpties, één bij aanvang en één bij afsluiting (pils, huyswijn, fris, koffie, thee)
  • Leerzame opdrachten over de historie van Gilze
  • Leuke prijs voor de winnende groep / persoon

Vraag een offerte aan:

    Schrijf me in voor de nieuwsbrief van De Huyskamer. Ik geef daarmee toestemming om hier mijn e-mailadres voor te gebruiken.