Recept: Baklap met gorgonzola

Instructievideo

Een restaurantwaardig recept voor thuis, uitgelegd door onze Tim.

Ingrediënten

  • 2 stuks baklapjes van Slagerij Pijnenburg uit Gilze
  • Roquefort van Fromagerie Guillaume uit Berkel Enschot
  • Sperziebonen
  • Ontbijtspek in blokjes gesneden
  • Ongezoete room

Bereiding

  • Leg de baklap tussen twee transparante folies. Sla met een zwaar voorwerp de baklap tot een platte lap vlees.
  • Vul de baklap met stukjes roquefort en vers gemalen peper
  • Rol de baklap op tot rolletjes en zet vast met een kleine houten prikker, zet apart
  • Bak de baklap-rolletjes in een hete pan aan alle kanten in 4 minuten gaar
  • Blancheer de sperziebonen in gezouten water en spoel af met koud water
  • Snij de spek in blokjes en wok de spek samen met de sperciebonen
  • Verwarm een scheut ongezoete room in een pannetje en voeg naar smaak stukjes Roquefort toe, je kunt zelf bepalen hoe sterk je je saus wil hebben.
  • Serveer op een bord met de roquefortsaus over het vlees en de sperziebonen.

Een recept van

Chef-kok Tim

Chef-kok Tim

Mijn naam is Tim Kusters en ik ben eigenaar van restaurant De Huyskamer. Ik vervul ook de rol van Chef-kok. Dit houdt in dat ik de eindverantwoordelijkheid heb voor de werkuitvoering en de kwaliteit van onze keuken. Mijn werkdag begint 's morgens al heel vroeg. Vóór openingstijden hou ik me bezig met de personeelsplanning en bewaak ik de verse voorraad. Tijdens werktijd geef ik leiding aan mijn keukenbrigade en bewaak ik het hygiënebeleid in de keuken. Mijn werkdag zit er op als 's avonds de laatste gasten tevreden weg gaan. Daarna ga ik naar huys, naar mijn vrouw en dochter.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email