Ga naar de inhoud
Instructievideo
Een restaurantwaardig recept voor thuis, uitgelegd door onze Tim.
Ingrediënten
- 2 stuks baklapjes van Slagerij Pijnenburg uit Gilze
- Roquefort van Fromagerie Guillaume uit Berkel Enschot
- Sperziebonen
- Ontbijtspek in blokjes gesneden
- Ongezoete room
Bereiding
- Leg de baklap tussen twee transparante folies. Sla met een zwaar voorwerp de baklap tot een platte lap vlees.
- Vul de baklap met stukjes roquefort en vers gemalen peper
- Rol de baklap op tot rolletjes en zet vast met een kleine houten prikker, zet apart
- Bak de baklap-rolletjes in een hete pan aan alle kanten in 4 minuten gaar
- Blancheer de sperziebonen in gezouten water en spoel af met koud water
- Snij de spek in blokjes en wok de spek samen met de sperciebonen
- Verwarm een scheut ongezoete room in een pannetje en voeg naar smaak stukjes Roquefort toe, je kunt zelf bepalen hoe sterk je je saus wil hebben.
- Serveer op een bord met de roquefortsaus over het vlees en de sperziebonen.