Ga naar de inhoud
Intructievideo
Ingrediënten
- 1 mooi stuk bavette van Slagerij Marcel Pijnenburg uit Gilze
- Asperges
- 1 courgette
- 2 stelen bosui
- 4 stuks champignons
- Honing
- Aardappelen
- Gerookt paprikapoeder
- Goede kwaliteit olijfolie
- Peper
- Zout
- Italiaanse kruiden
Bereiding
- Snijd de aardappelen in gelijke stukken en kruid met gerookte paprikakruiden, honing, peper, zout en olijfolie
- Gaar in een voorverwarmde oven op 180 graden in 20 minuten gaar
- Blancheer de asperges en besprenkel met olijfolie, peper, zout en Italiaanse kruiden
- Snijd de courgette, bosui en champignons in gelijke reepjes en besprenkel met olijfolie, peper, zout en Italiaanse kruiden
- Grill de groenten aan alle kanten in een grillpan
- Bak de bavette in olijfolie aan alle kanten bruin, voeg een klontje roomboter toe en roer het vlees door de roomboter
- Gaar 3 minuten verder in een voorverwarmde oven op 180 graden tot een kerntemperatuur van 48 graden
- Pak het vlees in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten
- Serveer het vlees met de aardappelen en de gegrilde groenten met een schaaltje braadjus apart.