Recept: Bavette van Slagerij Pijnenburg

Intructievideo

Een heerlijk gerecht met een mooi stuk bavette van Marcel Pijnenburg uit Gilze. Stef laat zien hoe je dit maakt.

Ingrediënten

  • 1 mooi stuk bavette van Slagerij Marcel Pijnenburg uit Gilze
  • Asperges
  • 1 courgette
  • 2 stelen bosui
  • 4 stuks champignons
  • Honing
  • Aardappelen
  • Gerookt paprikapoeder
  • Goede kwaliteit olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Italiaanse kruiden

Bereiding

  • Snijd de aardappelen in gelijke stukken en kruid met gerookte paprikakruiden, honing, peper, zout en olijfolie
  • Gaar in een voorverwarmde oven op 180 graden in 20 minuten gaar
  • Blancheer de asperges en besprenkel met olijfolie, peper, zout en Italiaanse kruiden
  • Snijd de courgette, bosui en champignons in gelijke reepjes en besprenkel met olijfolie, peper, zout en Italiaanse kruiden
  • Grill de groenten aan alle kanten in een grillpan
  • Bak de bavette in olijfolie aan alle kanten bruin, voeg een klontje roomboter toe en roer het vlees door de roomboter
  • Gaar 3 minuten verder in een voorverwarmde oven op 180 graden tot een kerntemperatuur van 48 graden
  • Pak het vlees in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten
  • Serveer het vlees met de aardappelen en de gegrilde groenten met een schaaltje braadjus apart.

Een recept van

Chef Stef

Chef Stef

Ik ben Stef Claassen en ik ben Chef-kok bij De Huyskamer. Samen met Tim ben ik verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering in de keuken en het ontwikkelen van nieuwe gerechten.