Recept: Bavette van Slagerij Pijnenburg

Intructievideo

Een heerlijk gerecht met een mooi stuk bavette van Marcel Pijnenburg uit Gilze. Sous-chef Stef laat zien hoe je dit maakt.

Ingrediënten

  • 1 mooi stuk bavette van Slagerij Marcel Pijnenburg uit Gilze
  • Asperges
  • 1 courgette
  • 2 stelen bosui
  • 4 stuks champignons
  • Honing
  • Aardappelen
  • Gerookt paprikapoeder
  • Goede kwaliteit olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Italiaanse kruiden

Bereiding

  • Snijd de aardappelen in gelijke stukken en kruid met gerookte paprikakruiden, honing, peper, zout en olijfolie
  • Gaar in een voorverwarmde oven op 180 graden in 20 minuten gaar
  • Blancheer de asperges en besprenkel met olijfolie, peper, zout en Italiaanse kruiden
  • Snijd de courgette, bosui en champignons in gelijke reepjes en besprenkel met olijfolie, peper, zout en Italiaanse kruiden
  • Grill de groenten aan alle kanten in een grillpan
  • Bak de bavette in olijfolie aan alle kanten bruin, voeg een klontje roomboter toe en roer het vlees door de roomboter
  • Gaar 3 minuten verder in een voorverwarmde oven op 180 graden tot een kerntemperatuur van 48 graden
  • Pak het vlees in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten
  • Serveer het vlees met de aardappelen en de gegrilde groenten met een schaaltje braadjus apart.

Een recept van

Sous-chef Stef

Sous-chef Stef

Ik ben Stef Claassen en ik ben Sous-chef bij De Huyskamer. Samen met Chef-kok Tim ben ik verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering in de keuken en het ontwikkelen van nieuwe gerechten.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email