Recept: De perfecte biefstuk

Instructievideo

Hoe bak je de perfecte biefstuk? Tim legt het stap voor stap uit. Gegarandeerd succes!

Ingrediënten

  • 1 malse, verse biefstuk van Slagerij Marcel Pijnenburg op kamertemperatuur
  • Peper
  • Zout
  • Roomboter
  • Olijfolie om te bakken

Bereiding

  • Bestrooi de biefstuk royaal met peper en zout
  • Bak de biefstuk aan beide kanten goudbruin
  • Blus af met een klontje roomboter en roer de biefstuk door de boter
  • Gaar voor 3 minuten verder in een voorverwarmde oven van 160 graden
  • Haal de biefstuk uit de oven en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie
  • Snijd de biefstuk in dunne plakken en serveer met een de braadjus

Een recept van

Chef-kok Tim

Chef-kok Tim

Mijn naam is Tim Kusters en ik ben eigenaar van restaurant De Huyskamer. Ik vervul ook de rol van Chef-kok. Dit houdt in dat ik de eindverantwoordelijkheid heb voor de werkuitvoering en de kwaliteit van onze keuken. Mijn werkdag begint 's morgens al heel vroeg. Vóór openingstijden hou ik me bezig met de personeelsplanning en bewaak ik de verse voorraad. Tijdens werktijd geef ik leiding aan mijn keukenbrigade en bewaak ik het hygiënebeleid in de keuken. Mijn werkdag zit er op als 's avonds de laatste gasten tevreden weg gaan. Daarna ga ik naar huys, naar mijn vrouw en dochter.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email