Recept: Chocolademousse

Instructievideo

Onze Chef Bram legt stap voor stap uit hoe je thuis een verrukkelijke chocolademousse maakt.

Ingrediënten

  • 450 gram ongezoete slagroom
  • 150 gram gezoete slagroom
  • 475 gram pure chocolade
  • 200 gram eiwit
  • 100 gram suiker
  • 1 borrel likeur 43
  • 35 gram boter

Bereiding

  • Verwarm de room, gezoete room, boter, chocolade en de likeur in een bak en verwarm au bain-marie boven een pan met water tot het geheel gesmolten is
  • Laat alles afkoelen tot handwarmte
  • Sla de eiwitten met de suiker in een keukenmachine op tot de massa stijf is en niet uit de bak valt
  • Maak familie met de chocolademassa en voeg hierna alle bestanddelen bij elkaar
  • Laat 3 tot 4 uur opstijven

Volg ons   youtube kanaal

Een recept van

Chef Bram

Chef Bram

Mijn naam is Bram en ik werk als souschef bij De Huyskamer Esbeek. Hier ben ik mede verantwoordelijk voor de culinaire creaties op de menukaart. Hiervoor heb ik als kok bij De Huyskamer Gilze gewerkt.