Recept: Coquilles met verse groenten

Instructievideo

Chef Koen laat stap voor stap zien hoe je perfect coquilles klaarmaakt.

Ingrediënten

  • 3 stuks coquilles, te koop in het vriesvak van elke supermarkt in het dorp
  • 4 stuks kastanjechampignons
  • 1 bakje wakamésalade
  • ¼ witte ui
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel sherryazijn
  • Goede kwaliteit olijfolie

Bereiding

  • Laat de coquilles ontdooien en dep af met keukenpapier tot ze droog zijn
  • Snij een ui in kleine stukken en leg in een bak, voeg 1 eetlepel honing en 1 gelijk deel sherryazijn toe. Maak af met peper en zout en mix het met de staafmixer tot een vinaigrette
  • Leg de wakamésalade op het bord
  • Bak de coquilles op hoog vuur goudbruin aan beide kanten en voeg de kastanjechampignons en de radijsjes toe.
  • Verdeel over het bord op een speelse manier en maak af met de vinaigrette. Heerlijk!

Een recept van

Chef Koen

Chef Koen

Mijn naam is Koen en ik werk als kok bij De Huyskamer. Mijn passie is het creëren van mooie gerechten en gasten met een glimlach naar buiten te laten gaan.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email