Recept: Thaise groentecurry

Instructievideo

Bekijk dit mooie recept van Thaise groentecurry, uitgelegd door onze Chefkok Tim.

Ingrediënten

  • 3 eetlepels currypasta
  • Citroengras
  • Gember
  • 1 pak kokosmelk
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 limoen
  • 100 gram sugarsnaps

Bereiding

  • Schil de zoete aardappelen en snijd in gelijke stukken van een duimdikte
  • Bak de zoete aardappel in een pan op middelhoog vuur tot de aardappels beginnen te verkleuren
  • Rasp een duimdikte gember met een rasp over de aardappelen en bak kort mee
  • Voeg de rauwe sugarsnaps toe en bak kort mee
  • Kneus een stengel citroengras en voeg toe aan de pan
  • Voeg 3 eetlepels currypasta toe aan de zoete aardappel en bak kort mee
  • Blus af met de kokosmelk en laat een half uur sudderen op laag vuur tot de aardappel gaar is.
  • Knijp wat verse limoen over de curry en voilla!

Heerlijk met Jasmijnrijst of een vers afgebakken Naanbrood

Een recept van

Chef-kok Tim

Chef-kok Tim

Mijn naam is Tim Kusters en ik ben eigenaar van restaurant De Huyskamer. Ik vervul ook de rol van Chef-kok. Dit houdt in dat ik de eindverantwoordelijkheid heb voor de werkuitvoering en de kwaliteit van onze keuken. Mijn werkdag begint 's morgens al heel vroeg. Vóór openingstijden hou ik me bezig met de personeelsplanning en bewaak ik de verse voorraad. Tijdens werktijd geef ik leiding aan mijn keukenbrigade en bewaak ik het hygiënebeleid in de keuken. Mijn werkdag zit er op als 's avonds de laatste gasten tevreden weg gaan. Daarna ga ik naar huys, naar mijn vrouw en dochter.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email