Recept: Kipvink met zoete aardappelfrieten

Instructievideo

Onze Chef Koen laat zien hoe je heel simpel een topmaaltijd op tafel zet!

Ingrediënten

  • 3 grote zoete aardappelen
  • Kipvinken van Slagerij Marcel Pijnenburg uit Gilze
  • 2 grote appels
  • Kaneel
  • Suiker
  • Zout & peper
  • roomboter

Bereiding

  • Schil de aardappelen en was ze goed zodat alle aarde verwijderd is
  • Snijd de aardappelen in gelijke frieten
  • Frituur de rauwe frieten 5 minuten op 150 graden (voorfrituren)
  • Laat goed uitlekken boven de frituur
  • Schil de appels en snijd in kleine blokjes
  • Pureer samen met de boter, kaneel, suiker en een mespuntje zout tot een moes.
  • Verwarm op het vuur zodat de appelmoes gaart
  • Bak de kipvink in olijfolie goudbruin aan beide kanten en gaar nog 9 minuten na in een voorverwarmde oven op 180 graden voor een heerlijk mals resultaat
  • frituur de verse frieten à la minute af op 180 graden tot ze goudbruin zijn
  • Serveer op een bord met de appelmoes apart

Een recept van

Chef Koen

Chef Koen

Mijn naam is Koen en ik werk als kok bij De Huyskamer. Mijn passie is het creëren van mooie gerechten en gasten met een glimlach naar buiten te laten gaan.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email