Onze Chef Koen laat zien hoe je heel simpel een topmaaltijd op tafel zet!
Ingrediënten
3 grote zoete aardappelen
Kipvinken van Slagerij Marcel Pijnenburg uit Gilze
2 grote appels
Kaneel
Suiker
Zout & peper
roomboter
Bereiding
Schil de aardappelen en was ze goed zodat alle aarde verwijderd is
Snijd de aardappelen in gelijke frieten
Frituur de rauwe frieten 5 minuten op 150 graden (voorfrituren)
Laat goed uitlekken boven de frituur
Schil de appels en snijd in kleine blokjes
Pureer samen met de boter, kaneel, suiker en een mespuntje zout tot een moes.
Verwarm op het vuur zodat de appelmoes gaart
Bak de kipvink in olijfolie goudbruin aan beide kanten en gaar nog 9 minuten na in een voorverwarmde oven op 180 graden voor een heerlijk mals resultaat
frituur de verse frieten à la minute af op 180 graden tot ze goudbruin zijn