Recept: Vegetarische lasagne

Instructievideo

Een mooie lasagne voor thuis vol met verse groenten! Uitgelegd door Chef Jadie & Chef-kok Tim.

Ingrediënten

  • Bladspinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • Lasagnevellen
  • 1 courgette
  • 1 bakje cherrytomaten
  • 1 bakje witte champignons
  • 1 liter tomatensaus
  • Gedroogde Italiaanse kruiden
  • Kookroom
  • Parmezaanse kaas aan het stuk
  • Gemengde slamix

Bereiding

  • Snijd de courgette in blokjes en zet apart
  • Was de spinazie en laat goed uitlekken
  • Plet de knoflook met de zijkant van je mes en snijd in kleine stukjes
  • Zet een wokpan op hoog vuur en wok de spinazie met de knoflook, champignons, cherrytomaatjes en de courgette op hoog vuur tot de spinazie geslonken is
  • Nu gaan we de lasagne opbouwen. Smeer een ovenschaal in met roomboter
  • Leg hierop een dun laagje groenten
  • Schep hierop een deel van de tomatensaus en een deel van de Italiaanse kruiden
  • Bedek het geheel met Lasagnevellen
  • Schaaf Parmezaanse kaas over de lasagnevellen
  • Herhaal de stappen in diverse laagjes. Houd er rekening mee dat je genoeg tomatensaus gebruikt.
  • Als de ovenschaal vol is, schaaf genoeg Parmezaanse kaas om het geheel volledig te bedekken

Een recept van

Chef-kok Tim

Chef-kok Tim

Mijn naam is Tim Kusters en ik ben eigenaar van restaurant De Huyskamer. Ik vervul ook de rol van Chef-kok. Dit houdt in dat ik de eindverantwoordelijkheid heb voor de werkuitvoering en de kwaliteit van onze keuken. Mijn werkdag begint 's morgens al heel vroeg. Vóór openingstijden hou ik me bezig met de personeelsplanning en bewaak ik de verse voorraad. Tijdens werktijd geef ik leiding aan mijn keukenbrigade en bewaak ik het hygiënebeleid in de keuken. Mijn werkdag zit er op als 's avonds de laatste gasten tevreden weg gaan. Daarna ga ik naar huys, naar mijn vrouw en dochter.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email