Recept: Salade makreel

Instructievideo

Een heerlijke salade met verse makreel voor thuis.

Ingrediënten

  • 3 stuks verse rauwe makreelfilets
  • Slamix
  • 1 bakje beukenzwammen
  • Gepofte quinoa
  • Goede kwaliteit olijfolie
  • 3 eidooiers
  • 1 glas bruiswater
  • 80 gram bloem
  • 2 stuks bosui
  • ½ rode ui
  • 2 groene asperges
  • ½ courgette
  • 1 pakje bimi’s

Bereiding

  • We starten met het tempurabeslag. Voeg de eidooiers, de bloem en het bruiswater bij elkaar en meng met een garde tot een glad beslag. De dikte moet lijken op pannenkoekenbeslag. Zet aan de kant.
  • Bestrooi de makreel met peper en zout en leg in een ovenschaal met een klontje roomboter. Bak de makreel 4 minuten in een voorverwarmde oven van 70 graden
  • Snijd de asperges in kleine stukjes en blancheer kort samen met de bimi’s
  • Frituur de bimi’s in het tempurabeslag in een frituur op 180 graden
  • Haal de makreel uit de oven en laat rusten
  • Maak de slamix aan met goede olijfolie, peper en zout
  • Bak de bosui, asperges, courgette en de beukenzwammen in een pan
  • Serveer de gebakken groenten op de salade en leg de makreel er bovenop, serveer met de tempura bimi’s
  • Garneer af met de gepofte quinoa en tuinkers

Volg ons   youtube kanaal

Een recept van

Chef Bram

Chef Bram

Mijn naam is Bram en ik werk als souschef bij De Huyskamer Esbeek. Hier ben ik mede verantwoordelijk voor de culinaire creaties op de menukaart. Hiervoor heb ik als kok bij De Huyskamer Gilze gewerkt.