Een heerlijke salade met verse makreel voor thuis.
Ingrediënten
3 stuks verse rauwe makreelfilets
Slamix
1 bakje beukenzwammen
Gepofte quinoa
Goede kwaliteit olijfolie
3 eidooiers
1 glas bruiswater
80 gram bloem
2 stuks bosui
½ rode ui
2 groene asperges
½ courgette
1 pakje bimi’s
Bereiding
We starten met het tempurabeslag. Voeg de eidooiers, de bloem en het bruiswater bij elkaar en meng met een garde tot een glad beslag. De dikte moet lijken op pannenkoekenbeslag. Zet aan de kant.
Bestrooi de makreel met peper en zout en leg in een ovenschaal met een klontje roomboter. Bak de makreel 4 minuten in een voorverwarmde oven van 70 graden
Snijd de asperges in kleine stukjes en blancheer kort samen met de bimi’s
Frituur de bimi’s in het tempurabeslag in een frituur op 180 graden
Haal de makreel uit de oven en laat rusten
Maak de slamix aan met goede olijfolie, peper en zout
Bak de bosui, asperges, courgette en de beukenzwammen in een pan
Serveer de gebakken groenten op de salade en leg de makreel er bovenop, serveer met de tempura bimi’s