Recept: Klassieke steak tartaar

Instructievideo

Het recept voor een hele mooie klassieke Steak Tartaar.

Ingrediënten

  • 1 ossenhaas van Slagerij Marcel Pijnenburg uit Gilze
  • 3 tl witte ui, fijngehakt
  • 3 tl kappertjes, fijngehakt
  • 3 tl olijfolie
  • 1,5 el tabasco
  • 3 tl ketchup
  • 3 tl mosterd
  • peper
  • zout
  • 1 eigeel

Bereiding

  • Zorg dat al het garnituur gesneden is en klaar staat.
  • Snijd het vlees met een scherp mes in kleine stukjes, je kunt af en toe ook een beetje hakken met je mes. We kiezen voor snijden i.p.v. de hakmolen omdat je op deze manier meer structuur van het vlees houdt, dat vinden we lekkerder.
  • Meng de garnituren en sauzen door het vlees, proef en breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel naar smaak nog extra ingrediënten toe.
  • Gebruik een uitsteekring om het bord op te maken. Druk het vlees een beetje aan en laat bovenop in het midden een klein kuiltje. Hier plaats je het eigeel.

Een recept van

Chef Bram

Chef Bram

Mijn naam is Bram en ik werk naast mijn studie HBO Voedingsmiddelentechnologie als kok bij De Huyskamer. Ik ben mede verantwoordelijk voor de culinaire creaties op de dessertkaart!
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email