Recept: Tosti geitenkaas

Instructievideo

Een heerlijke tosti voor de zondagmiddag. Zoet, zout, krokant, een pitje. Perfect in balans! Chef-kok Tim legt uit hoe je deze tosti thuis maakt!

Ingrediënten

  • 1 vers wit brood van Vromans Bakkers
  • Zachte geitenkaas
  • 1 flesje honing
  • 1 bakje gepelde walnoten
  • 1 bakje physalis fruit
  • 1 flesje Icetea peach
  • Zout en zwarte peper
  • Roomboter

Bereiding

  • Snij twee mooie sneden van het brood af
  • Snijd te physalis vruchten in vieren en marineer een half uur in de Icetea peach. Hierdoor worden ze heerlijk zoet van smaak
  • Hak de walnoten in kleine stukjes
  • Besmeer een even aantal plakken brood aan één zijde met de geitenkaas
  • Besprenkel de geitenkaas met honing, de gehakte walnoten en een beetje peper en zout
  • Leg de gemarineerde physalis op de geitenkaas en dek af met een tweede ingesmeerde plak casinobrood.
  • Verpak de tosti in plastic folie en laat onder lichte druk een uurtje stevig worden in de koelkast.
  • Snijd in strakke driehoeken.
  • Bak de mini tosti’s in een koekenpan in een beetje roomboter.

Heerlijk om te serveren bij een huysgemaakte soep of om met het hele gezin op te snoepen als lunch! Ook makkelijk om voor te bereiden voor feestjes.

Een recept van

Chef-kok Tim

Chef-kok Tim

Mijn naam is Tim Kusters en ik ben eigenaar van restaurant De Huyskamer. Ik vervul ook de rol van Chef-kok. Dit houdt in dat ik de eindverantwoordelijkheid heb voor de werkuitvoering en de kwaliteit van onze keuken. Mijn werkdag begint 's morgens al heel vroeg. Vóór openingstijden hou ik me bezig met de personeelsplanning en bewaak ik de verse voorraad. Tijdens werktijd geef ik leiding aan mijn keukenbrigade en bewaak ik het hygiënebeleid in de keuken. Mijn werkdag zit er op als 's avonds de laatste gasten tevreden weg gaan. Daarna ga ik naar huys, naar mijn vrouw en dochter.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email